HVILKET KAMERA OG UTSTYR KAN EG LETT ANB DEG??

Hei. Fått dette spørsmålet så mange ganger. Canon eller nikon? Eller kanskje sony eller olympus?

Eg anb deg følgende: (selv om eg er nikon mann)

* Gå inn i butikken og test hvilket kamera som ligger best i hånden.
* Hold deg til canon eller nikon. Grunnen til det er da er det lettere å kjøpe 3 parts utstyr som blitser og objektiver i etterid om du blir fenget av foto. 3 parts utstyr er billigere, men veldig bra om du ikkje skal selge bildene dine. Penger spart der altså.

* Istede for å kjøpe 17-50mm kit objektiv. Legg noen kroner extra i 18-200mm. Da får du et objektiv som er mye mer brukervennlig til det aller meste. Du kommer 4 ganger nærmere enn med kit objektivet.
* har du mye penger, men ikkje vet hva fullformat er, så trenger du det neppe.
* Du trenger ikkje kjøpe det dyreste. Bildet eg ligger ved her, er tatt med et kamera som man knapt får penger for på finn.no idag. Det er du som tar de gode bildene, kameraet er bare en hjelper.

Når du har kommet noen steg videre:

* Kjøp en 50mm 1,8 linse/objektiv. Du vil aldri angre. Denne kan brukes til mye. Perfekt i dårlig lys, og til bilder der bakgrunnen blir myk og fin.
* En stor blits du monterer i blits skoen. Denne vil heve blits bildene mange steg, og kan brukes på utrolig mange kreative måter. Det er natt og dag iforhold til den lille killer blitsen som du bør bruke så lite som mye ( til å lette opp skygger max).

LYKKE TIL MED VALGET, OG FOTO.

Noen andre innlegg du kanskje vil like

  • No Related Posts

no comments

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.