Hvorfor mange hater blits bilder.

Et av de “beste” måtene og ødlegge bilder på, er å bruke blits uten mål og mening. Den lille blitsen som er innebygget i kameraet, kan fort ødlegge et bildet. Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien:

Tar du bilder innendørs, ta på så mye lys som mulig. Sett kameraet på manuell, og sett lukkertiden til 1/20. Setter du på grønt, får du automatisk 1/60. Du slipper mao inn mye mer av det tilgjengelige lyset, og blitsen blir ikke så dominant. Bildet under er et godt eks på kor ille det kan bli.

Tar du bilder utendørs i greit lys, skru blitsen ned, så fyller inn, og ikkje overdøver bildet. Se på forholdet mellom blits (extra lys) og vanlig lys på denne måten. Du blander saft og vann (eller lys og blits)  tar du bare saft, og lite vann, blir saften veldig sterk. På samme måte som om du lar blitsen styre alt. Blitsen kan skruer ned (se manual for dette, det varier fra kamera til kamera)
Siste tips. Vil du ta foto mer på alvor, så skaff deg en extra blits. Denne er større, gir muligheter å sende lyset i f.eks taket, og andre steder. Det er stor forskjell mellom disse to.

Noen andre innlegg du kanskje vil like

  • No Related Posts

no comments

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.